Vanille ijs met chocolade en aarbeien

Vanille ijs

Ingredienten:

400 gr volle melk, 200 gr room (40%), 2 vanille stokjes uitgeschraapt, 1 snufje zout, 165 gr kristalsuiker, 3 eierdooiers.

Breng de melk met de room, vanillemerg, 11`5 gr suiker en het zout aan de kook.

Klop de eierdooiers luchtig met 50 gr suiker.

Giet beetje bij beetje van het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooier, roer even door en giet terug bij het warme melkmengsel. Zet terug op laag!! Roer dat je een mooie binding krijgt!

Zet 24 uur in de koeling.

Als je vanwege tijd dit niet doet zet het dan 20 minuten in de vriezer, hierna in de ijsmachine.

Chocoladetaart:

220gr pure chocolade, 150ml melk, 50gr suiker, 350ml room 1 stok vanille, 230 gr eigeel

Meng de melk, suiker, room en de vanille samen in een pannetje en laat warm worden.

Chocolade toevoegen en met de garde kloppen.

Laat afkoelen en voeg hier het eigeel bij.

Giet het op een plateau en zet gedurende +/- 20 min op 160 graden in de oven.

Aarbeien schoonmaken, zie opmaak.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Mathijs. Bookmark the permalink.