Zeewolf met zeevruchtenrijst

Ingredienten: 6 pers.
Flink mespuntje safraan
1,5 dl witte wijn
1L. bouillon
3 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui fijn gesnipperd
250 gr rijst
240 gr blokjes tomaat in blik
2 eetl tomatenpuree
schil van 1 sinaasappel
6 stukken zeewolffilet a 150gr.
18 gepelde grote garnalen

Roer de safraan door de witte wijn, breng de bouillon aan de kook. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de rijst, tomaat, de tomaatpuree de sinaasappelschil en de wijn met safraan erbij en voeg peper en zout toe. Verwam tot de wijn is geabsorbeerd. Voeg de bouillon toe tot de rijst net onderstaat. voeg als nodig is nog wat bouillon toe zodat de rijst gaar is maar de boillon is opgenomen. Voeg de laatste 10 minuten de zeewolf, garnalen en de inktvis toe.
Controleer of de rijst en vis gaar is en dien onmiddelijk op.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.