Chocolade brownie, gemarineerde aardbeien en roomijs

Ingredienten

160 g boter
200 g pure chocolade
225 g basterdsuiker
3 eieren
55 g bloem
55 g cacaopoeder
100 g witte chocoladeknopen

Brownie

Verwarm de oven voor op 170ºC
Smelt de boter en de pure chocolade apart
Klop de suiker en eieren door elkaar. Voeg de gesmolten boter en pure chocolade toe en roer goed om te combineren
Voeg de gezeefde bloem en cacao, witte chocoladeknopen toe en giet het in een ingevette en beklede bakblik. Eenmaal gaar, iets laten afkoelen, vervolgens in kleine vierkantjes snijden en bestrooien met poedersuiker

Gemarineerde aardbeien

500 gr aardbeien
sap van 1 sinaasappel
1 borrelglaasje Grand Marnier
witte basterdsuiker

Begin de bereiding van dit dessert met het wassen van de aardbeien. Verwijder daarna de kroontjes en halveer de grote aardbeien. Doe de aardbeien dan in een kom en giet het sinaasappelsap en de Grand Marnier er over. Bestrooi het geheel dan met wat witte basterdsuiker. Schep alles goed om en laat de aardbeien dan minimaal 1 uur in deze marinade staan zodat alle smaken goed op elkaar in kunnen werken.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.