1 | kilo | dunne lende van het kalf |
250 | ml. | tsuyu (Japanse saus) |
½ | dl. | verse jus d’orange |
1 | plakje | gember, ragfijn gesneden |
1 | limoen, sap en rasp | |
Thaise basilicum | ||
koriander | ||
verse munt | ||
lente-ui | ||
gefrituurde uitjes |
Meng voor de saus de tsuyu met de jus d’orange en gember.
Breng op smaak met limoensap en rasp.
Maak de dunne lende schoon en snij in 4 tot 6 strakke banen van 10×4 centimeter.
Bestrooi dit met zwarte peper.
Verwarm een koekenpan, bestrooi de bodem met zout en laat goed heet worden.
Schroei de dunne lende 5 tot 10 seconden dicht aan elke zijde.
Leg direct in ijswater, dep droog en laat in de koelkast minimaal 1 uur rusten. Het vlees wordt nu botermals.
Snijd de dunne lende in plakjes en haal door de dressing.
Bestrooi met de verse kruiden en gefrituurde uitjes.
Voor de tonijn-variatie:
Snijd de tonijn in mooie 2 cm dikke balken.
Paneer de tonijn in witte en zwarte sesam.
Zet een pan op hoog vuur. Bak de tonijn in een droge pan ca 10 tellen aan iedere kant.
Zo heb je een lekker smaak van de gebruineerde sesam en is de tonijn nog mooi roze aan de binnenkant.