Pata Negra met gemarineerde ossenhaas en Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, gepofte paprika coulis, salade frissée en rucola geserveerd met een gele wortelvinaigrette

Ingrediënten:

– 4 plakken Pata Negra p.p.                           – 40 gram ossenhaas p.p.

– parmezaanse kaas snippers                        – 10 gram pijnboompitten p.p.

– rode paprika                                                – olijfolie

– witte balsamico azijn                                  – peper en zout

– rucola                                                          – frissée

– gele wortel                                                  – natuurazijn

– druivenpit olie                                            – fijne mosterd

– zeezout                                                        – basterdsuiker

– knoflook                                                      – tijm en rozemarijn

Bereidingswijze:

  • Pata Negra zo dun mogelijk snijden op de snij machine
  • Pijnboompitten roosteren in de oven
  • Paprika schoonmaken, grof snijden, roosteren in de oven 10 minuten op 180 graden
  • Rucola en frisee mengen
  • Gele wortel dressing: maak een basis dressing van 3 delen olie en 1 deel azijn, ½ eetlepel mosterd en peper en zout naar smaak, schil de gele wortel en snij deze in grove stukken, kook deze gaar, aflaten koelen en samen met de basis dressing fijn draaien met een staafmixer
  • Paprika coulis: paprika fijn draaien met een staafmixer, op smaak brengen met olijfolie, witte balsamico azijn en peper en zout
  • Marinade voor de ossenhaas: zeezout en basterdsuiker in gelijke verhouding, knoflook, tijm en rozemarijn naar smaak fijn draaien in een cutter, de ossenhaas hiermee bedekken en 24 uur laten marineren

Opmaak van het bord:

  • Leg een mooie pluk rucola en frisee in het midden van het bord
  • Leg aan de linkerkant de Pata Negra
  • Leg aan de rechterkant de in plakken gesneden ossenhaas
  • Maak rondom cirkels van de paprika coulis
  • Schenk een beetje dressing over de sla
  • Strooi over de sla de pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas snippers

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.