Ingrediënten:
– portobello ½ p.p. – geitenkaas 1 plak p.p. ¾ cm dik
– spinazie 100 gram p.p. – chioggia biet 2 plakken dun gesneden
– peper en zout – azijn 2,5 dl
– suiker 250 gram – 1 dorade filet 90 gram
– koksroom – witte port
– visfond – zwarte knoflook pasta
Bereidingswijze:
- Kook 2,5 dl azijn met 250 gram suiker en peper en zout naar smaak, als het aan de kook is de plakken biet er bij doen en af laten koelen
- Spinazie bakken en op smaak brengen met peper en zout
- Portobello even koken, daarna om en om bakken op smaak brengen met peper en zout, vullen met de spinazie, leg op de spinazie de plak geitenkaas
- 2 dl witte port 1/3 inkoken 1 liter koksroom en 1=3/4 eetlepel zwarte knoflook pasta toevoegen, op smaak brengen met een beetje visfond en zout, eventueel monteren met roomboter
Opmaak van het bord:
- Leg 2 plakken biet op het bord
- Leg de punt van de dorade op de biet
- Leg de portobello half op de biet en half op de vis
- Schenk de saus voorlangs tussen de portobello en de vis