Portobello gevuld met spinazie en geitenkaas, zoetzure chioggia biet in gebakken dorade geserveerd met een witte Portsaus met zwarte knoflook

Ingrediënten:

– portobello ½ p.p.                                         – geitenkaas 1 plak p.p. ¾ cm dik

– spinazie 100 gram p.p.                                – chioggia biet 2 plakken dun gesneden

– peper en zout                                              – azijn 2,5 dl

– suiker 250 gram                                           – 1 dorade filet 90 gram

– koksroom                                                    – witte port

– visfond                                                        – zwarte knoflook pasta

Bereidingswijze:

  • Kook 2,5 dl azijn met 250 gram suiker en peper en zout naar smaak, als het aan de kook is de plakken biet er bij doen en af laten koelen
  • Spinazie bakken en op smaak brengen met peper en zout
  • Portobello even koken, daarna om en om bakken op smaak brengen met peper en zout, vullen met de spinazie, leg op de spinazie de plak geitenkaas
  • 2 dl witte port 1/3 inkoken 1 liter koksroom en 1=3/4 eetlepel zwarte knoflook pasta toevoegen, op smaak brengen met een beetje visfond en zout, eventueel monteren met roomboter

Opmaak van het bord:

  • Leg 2 plakken biet op het bord
  • Leg de punt van de dorade op de biet
  • Leg de portobello half op de biet en half op de vis
  • Schenk de saus voorlangs tussen de portobello en de vis
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Tussengerecht. Bookmark the permalink.