Eendenborst met bietjes popcorn en zalf van mais

Ingrediënten:

  • 5 stuks Eendenborstfilet
  • Fijn zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Maak de eendenborsten schoon en verwijder het overtollig vet. Laat een laagje vet van ongeveer 5 mm zitten
  • Snijd het vet kruislings in maar niet in het vlees snijden
  • Bestrooi de eend met peper en zout
  • Bak deze goudbruin aan op de vetlaag en draai daarna om. Bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin.
  • Leg op een rooster op een bakplaat en vergaar in een oven van 80 graden. Tot 46 graden kern.
  • Laat de eendenborst tot rust komen
  • Trancheer de eenden filet in dunne plakjes

Zalf van mais

Ingrediënten:

  • 3 dl groentebouillon
  • 800 gram gekookte mais
  • Fijn zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Laat de bouillon met de mais 10 minuten draaien in de thermoblender
  • Passeer door een fijne zeer
  • Breng op smaak en bewaar gekoeld tot gebruik

Popcorn

Ingrediënten:

  • 100 gram mais
  • Zonnebloemolie
  • Fijn zeezout
  • 5 spices

Bereiding:

  • Verhit in een grote pan (met deksel) wat olie
  • Voeg de mais toe en doe de deksel op de pan
  • Laat de mais poffen bij 200 graden onder de deksel
  • Als ze uitgepoft zijn breng ze op smaak met zout en het specerijenpoeder
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Nieuw Ehrenstein. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *