Wildzwijnshaasje op hete bliksem met spruiten, gele biet, preiselberen en een rode wijnsaus met cepes

Ingrediënten:

  • Wildzwijn 160 gr
  • 80 gr puree p.p
  • 40 gr appel blok p.p
  • 40 gr ui blok p.p
  • 6 spruiten p.p
  • 1 gele biet
  • Basis rode port ½ dl pp
  • Preiselberen 1 eetlepel
  • Azijn 1 dl
  • Suiker 100gram
  • Steranijs 1st
  • Laurierblad 2st
  • Peperkorrels 3

Bereidingswijze:

Hete bliksem
We fruiten de appel en ui aan tot dat ze glazig zijn
Dan voegen we de aardappelpuree toe en laten de puree rustig warm worden
Afproeven met peper en zout evt. wat room toevoegen.

Gele biet
Gele biet koken in de schil in water, met een goede scheut zout laten koken totdat biet gaar is.
Biet laten schrikken in ijswater, dan laat de schil los en kun je deze pellen. Snijdt hem vervolgens in dunne plakken op de snijmachine stand 6

Zoet zuur
Zoet zuur maken we van 1 dl azijn, 1dl water, 100gr suiker, peperkorrels, laurier en steranijs in koken tot de helft

Spruiten koken we af op 2,5 minuut

Rode wijnsaus
Maken we door cepes met rode wijn in te koken en voegen hier basis rode port saus aan toe
we monteren af met boter.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.