Tataki van tonijn en gemarineerde zalm met een gel Roma tomaten, een crème van avocado en wasabi mayonaise

Ingrediënten:

Tataki;
Tonijn 400 gr
Oosterse marinade.
Sesam zwart en wit

Oosterse marinade

-1 liter kikoman
-4 stengels citroengras
-8 teentjes knoflook klein gesneden
-4 limoenen door midden gesneden en uit geknepen
-3 l teriyaki saus (kant en klaar)

De kikoman, citroengras, knoflook en limoenen opkoken en goed laten trekken op een laag vuur, ongeveer 30 minuten

De teriyaki saus toevoegen en opkoken en dit  zeven

Tomaten gel:

Roma tomaat 1 kg
Zout
Agar-agar op 1lt vloeistof 7 gram
Gembersiroop goede scheut
Sushi azijn goede scheut
Op 1 lt verse tomaten sap 2 flesjes tomatensap

Avocado creme;

Avocado 1
Guacemole (witte pot)
Limoensap van 1 limoen
Peper en zout.

Wasabi mayonaise

Wasabi poeder/creme 4 gr
Water 1/2 dl
Mayonaise. 5 eetlepels
Peper en zout.

Zalm;

Zeezout
Suiker
Groene kruiden
Koriander gemalen
Citroen schil

Bereidingswijze:

Tataki;

Tonijn  lange repen snijden, zouten,  rondom aanbakken en vervolgens door oosterse marinade halen.

Aan 1 kant door  sesamzaad-zwart wit of met kleine korrels wassabi
Portioneren op 20 gr  

Tomaten gel;

Tomaten in stukken snijden en door de sapcentrifuge, op smaak brengen met zout, sushi azijn en gembersiroop
In de thermomix verwarmen tot 100 graden en de agar-agar toevoegen. Per liter 7 gram agar

Af laten koelen tot hij opgesteven is dan tot gladde gel draaien met evt. beetje koud water indien nodig.

Afvullen in spuitflesjes

Avocado crème;

Guacemole opdraaien met verse avocado en limoensap (mooi glad) en op smaak brengen met peper en zout.

Afvullen in spuitflesjes.

Wasabi mayonaise;

Meng de wasabi met wat koud water tot een papje.
Voeg mayonaise toe aan de wasabi toe en meng tot een gladde crème.
Op smaak brengen met wat limoen sap, peper en zout.

Zalm marineren;

Alle ingrediënten opdraaien in de robocoupe.

De zalm goed inpakken met de droge zout marinade en 12 uur onder druk laten marineren.

Dan de zalm uit de marinade halen en goed schoonvegen. En dan met limoen rasp afwerken en weg zetten

Opmaak zie boven

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *