Gebakken, gekarameliseerde kaneel appel met een Baileys sabayon en walnotenijs

Ingrediënten:

  • Appels  3
  • Suiker
  • Kaneel poeder
  • Baileys ½ dl
  • Eigeel 250 gr
  • Witte wijn 4 dl
  • Suiker 300gr
  • Vanille stokje 1 st
  • Slagroom ½ lt
  • Mascarpone ½ lt
  • Gelatine 2 blaadjes
  • Walnotenijs

Bereidingswijze:

Sabayon:
Klop de slagroom yoghurt dikte.
Week de blaadjes gelatine in koud water
Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte massa en laat rustig kloppen 
Kook de witte wijn samen met de opengesneden vanille stokjes in tot 2 dl
Verwijder de vanille stokjes en los hier de gelatine blaadjes in op
Voeg het wijn gelatine mengsel toe aan het eigeel en de suiker, laat koud kloppen
Als alles voldoende afgekoeld is meng de mascarpone met het ei mengsel
Spatel nu de slagroom door en zet koud weg

Kaneel appel:
Meng suiker met kaneel poeder 1 deel kaneel op 5 delen suiker
Schil de appel en snijd partjes zonder klokhuis en besprenkel met citroen
Wentel de appel door de kaneel suiker 
Verhit wat boter in een pan
Laat boter niet helemaal bruin worden anders verbrand de suiker te snel
Appel bakken tot de suiker en kaneel stroperig over de appel heen gaat en de appel gaar is

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Auberge de Rousch Heerlen, Dessert. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *