Gegrilde Pieterman pompoen, quarté epices snijbiet, beurre blanc met pompoenbol en creme

Ingredienten: ,
Beureblanc
Pieterman
Pompoenbol
Snijbiet

Quatre épices = Franse vierkruidenpoeder ; Samenstelling : zwart gemalen peper, gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat en gemalen gemberwortel)

Beurreblanc: Ingredienten: Hoeveelheden zelf aanpassen
5l kippenbouillon
3l visbouillon
Fles nollyprat
10 uien
3 venkels
4 blaadjes laurier

Bereiding: Inkoken tot 1/3 en dan met gezouten boter op monteren afmaken met chardonay azijn.

Pieterman schoonmaken en portioneren,
Op de huidkant grillen.
Daarna met gezouten boter inwrijven en voor opdienen nog even verwarmen.

Pompoen uitsteken met appelboor in kleine rondjes, deze met wat zonnebloemolie opzetten aanbraden en garen door wat water toe te voegen. Op smaak brengen met wat zout.

Overgebleven pompoen koken en creme van maken. (samen met wat ager ager pureren en laten afkoelen)

Snijbiet wassen en nerf eruit halen (bewaren) blad kleinsnijden en nerf klein snijden.
Nerf opbakken en blad eraan toevoegen. Op smaak brengen met kruidenmix.

Beurreblanc met wat room opzetten en  aan de kook brengen, de bovenlaag(schuim) wordt gebruikt voor de opmaak. Zie foto.

Opmaak eerst snijbiet de pompoencreme en de beurre blanc daarna pompoenbolletjes en de Pieterman.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Rantree, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *