Rundertartaar, eidooier, bbq olie, cornicions, tempura sjalotjes

Ingredienten:
  • Rundvlees dat goed eetbaar is bijv. biefstuk
  • ca 3 eidooiers
  • Cornicions (zeer kleine augurken)
  • Tempura meel
  • Bloem
  • sjalot
  • BBQ olie. Houtskool voor de bbq olie
  • Voor de garnering kleine groene kruiden

Werkwijze:

  • Het vlees (biefstuk bijv.) moet in kleine blokjes gesneden worden.
  • De eidooier is 24 uur in zout gelegd en vervolgens 24 uur gedroogd op 58 graden zodat je het kan raspen.
  • Voor de BBQ olie moet moet de kool op het vuur totdat hij witheet is. Dan voorzichtig in een bakje leggen en overgieten met olie. Snel de folie erover zodat de rook gevangen is .Laat 15 minuutjes afkoelen.
  • De cornicions snijden we diagonaal door de helft en nemen een klein hoekje van het kontje zodat ze rechtop kunnen staan.
  • Maak een klonterig beslag van het tempura meel en ijskoud water. Haal dunne plakjes sjalot door de bloem en dan door het beslagje en meteen frituren. Na het frituren laten uitlekken op een papiertje en bewaren in de droogoven tot gebruik.
  • De tartaar aanmaken met de bbq olie (niet te veel olie), zout en peper en in een steker stoppen. Vervolgens lossen en de dooier eroverheen raspen. Netjes op bord overscheppen en de cornicions en de frituurde sjalotjes erop leggen.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frunk, Voorgerecht. Bookmark the permalink.