Chocolade Brownie en caramelsaus

Ingrediënten:

Chocolade Brownie

  • 160 g boter
  • 200 g chocolade puur
  • 225 g suiker
  • 3 eieren
  • 55 g bloem
  • 55 g cacao poeder
  • 100 g witte chocolade parels
  • 100 g hazelnoten, gehakt

Warm de oven voor op 170

Smelt de boter met de chocolade samen

  • 160g boter
  • 200g chocolade

Klop de eieren met de suiker wit. Voeg de gesmolten chocolade botermengsel toe.

  • 225g suiker
  • 3 eieren

Zeef de bloem met de cacao en voeg bij het chocolademengsel, Voeg de witte chocolade met de hazelnoten toe en vul een met bakpapier ingelegde vorm. Bak 20–30 minuten

  • 55 g bloem
  • 55 g cacaopoeder
  • 100 g of witte chocolade druppels
  • 100 g of hazelnoten

Caramelsaus

  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram roomboter

Eerst maak je de caramel zoals hier beschreven en vervolgens voeg je de slagroom toe. Je kunt de slagroom er koud bijgieten maar dan gaat de caramel behoorlijk borrelen. Je kunt dit gedeeltelijk voorkomen door de slagroom eerst iets op te warmen voor je het bij de hete caramel giet. Zodra je de slagroom toegevoegd hebt laat je de caramelsaus op zacht vuur staan en roer je de caramel met de slagroom tot het een gladde saus is. Haal nu van het vuur af en doe als laatste de boter erbij. Door de hete caramel zal de boter smelten, roer daarna goed door en je hebt een heerlijke caramelsaus

Serveer met caramelsaus en of caramelijs

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *