Vis (wat te koop is op de markt), aardappel, andijvie, parmezaan, mierikswortel

Ingredienten,
  • Grietbot, tongschar, schol etc. wat er te koop is
  • Aardappelen
  • melk
  • Boter
  • Knoflook
  • Parmezaan
  • Andijvie
  • Citroen
  • Mierikswortel
  • Witte wijn
  • sjalottes
  • 40 gr mierikswortel

Werkwijze:

  • De vis fileren en licht zouten en koud wegleggen.
  • Aardappels schillen en opzetten met koud water en afkoken tot ze gaar zijn. Melk en en een klontje boter opzetten . Rasp 2 knoflookteentjes en parsezaan naar smaak. We persen de aardappels door de puree knijper en maken de puree op smaak met de knoflook en de kaas. Vervolgens de boter/melk toevoegen tot we een mooie dikte hebben.
  • De andijvie snijden we in 4 en,  bakken stevig aan en raspen er wat citroenschil bij en wat mierikswortel .
  • Dit leggen we weg op een warme plek tot we ze nodig hebben.
  • Voor de saus koken we 1l witte wijn met een paar sjalotjes en een knoflookteentje in tot circa 300ml.
  • Snijdt 40g mierikswortel fijn en draai dit op in de mixer samen met circa 180 g boter. We voegen een mespuntje Lecite (of anders) toe voor de stevigheid. Zeef deze saus.
  • De vis wordt gebakken in de boter en vervolgens kan de puree op bord met daaroverheen een mooi blad van de andijvie. De vis mag daarnaast. We schuimen de saus nog een keer op met de staafmixer en deze mag ook op bord.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frunk, Tussengerecht. Bookmark the permalink.