Vitello tonado anders dan normaal!

  • 500 gr verse tonijn. (plat slaan)
  • 500 gr gegaarde kalfssukade
  • 2 el truffeltapenade
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 2 komkommers
  • Bosui
  • Sushi-azijn
  • 2 tomaten (zonder pitjes in reepjes)     
  • Kruiden en rucola
  • Truffeldressing
  • 4 sjalotten
  • 2 el bruine suiker
  • Scheutje balsamico azijnOlijfolie
  • Mespuntje truffelsalsa

Bereiding:

Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne lange plakken. Marineer de tonijn met een beetje olijfolie peper en zout.

Hak het kalfsvlees fijn met een keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en een beetje truffelsalsa.

Leg in het midden  van de plak tonijn een lange strook fijn gehakt kalfsvlees en rol de tonijn strak op. dikte van de rol ca. 7 a 10 cm.

De snijd de rol in 5 cm dikke plakken.

Snijd de komkommer met een dunschiller in lange dunne plakken.

Marineer met peper, zout, sushi-azijn en olijfolie en leg in het midden een bosje kruiden, rucola en reepjes tomaat. Rol op tot een strak boeket.

Dressing

Snipper de sjalotjes klein. Fruit de sjalotjes ca 2 minuten aan in een hete pan met een beetje olie.

Voeg dan de suiker toe en laat even karamelliseren. Blus af met een beetje balsamico. Meng al roerende ca 2 dl olijfolie erdoor, voeg de truffelsalsa toe en breng op smaak met zout en peper.

Hij smaakt nog lekkerder als je hem de dag van te voren maakt!

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Voorgerecht. Bookmark the permalink.