Paprika Rellish
- 6 punt paprika’s (in fijne blokjes gesneden)
- 1 teentje knoflook
- 1 tl fijn gehakte gember
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- Olijfolie
- Peper en zout
- Scheutje gembersiroop
- Sushi-azijn
- Mespuntje kaneel
- Gerookte amandelen in kleine stukjes
Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de knoflook, sjalot en gember kort aan.
Voeg de paprika toe en bak gaar in enkele minuten. Voeg as laatste een beetje gembersiroop, sushi-azijn (2 el) de kaneel en evt amandelen, peper en zout toe.
Dorade fileren
Hoe fileer je een rondvis? Knip de vinnen onder de buik en de rugvinnen af met een schaar en verwijder de schubben door met de botte kant van je mes over het vel te schrapen
Spoel de vis af.
Snijd de buik van de vis met een scherp mes van staart tot kop open. Verwijder de ingewanden en schraap met een eetlepel de buikholte schoon. Spoel de buikholte schoon met water en dep droog
Leg de vis op een plank met de staart naar je toe. Til de kieuw-vin op en maak een diagonale snede achter de vin tot aan de bovenkant van de kop. Steek het mes er tot de helft in, dichtbij de ruggengraat
Snijd richting de staart en blijf constant in contact met de graten. Til de visfilet op en snijd hem los. Herhaal dit bij de andere kant.
Snijd de graten uit de vis.
Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de vis eerst op de huidkant totdat de huid helemaal krokant is.
Draai de vis om en zet het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Snij daarna in juiste aantal porties.
Spinazie
- 1 kg spinazie
- 3 sjalotten, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken.
Fruit de sjalot en knoflook kort aan en voeg de spinazie toe. Bak zolang tot de spinazie helemaal geslonken is. Druk in een zeef goed het vocht eruit en breng op smaak met zout en peper.