Ingredienten:
- Spitskool
- Komkommer
- Koriander
- Rode peper
- 100 gram suiker
- 100 gram cashewnootjes
- 20 gram yoghurt
- citroen
- 2 eiwitten
- kerrieolie (Olie + sjalot met kerrie naar smaak glazig baken)
Werkwijze:
- Kool uitsteken in rondjes (ca 7 cm) en kort branden met de gasbrander.
- Komkommer snijden in dunne plakjes
- Koriander blaadjes plukken
- De rode peper heel dun snijden
- 100 g suiker laten caramaliseren 100 g cashewnootjes er doorheen roeren en snel storten op bakpapier. Laten uitharden en dan klein hakken. (beste is om dit met een vijzel te doen)
- Maak een mayonaise met 20g yoghurt – sap van 1 citroen en 2 eiwitten als basis. Draai deze massa op in de mixer en voeg de kerrie olie rustig toe tot er een mayonaise dikte is verkregen. Voeg zout toe op smaak.
- Leg alle ingrediënten in het blad en laat de gast/bezoek deze oprollen en eten.