Amuse:Kool, kerry, cashew en komkommer

Ingredienten:
  • Spitskool
  • Komkommer
  • Koriander
  • Rode peper
  • 100 gram suiker
  • 100 gram cashewnootjes
  • 20 gram yoghurt
  • citroen
  • 2 eiwitten
  • kerrieolie (Olie + sjalot met kerrie naar smaak glazig baken)
Werkwijze:
  • Kool uitsteken in rondjes (ca 7 cm) en kort branden met de gasbrander.
  • Komkommer snijden in dunne plakjes
  • Koriander blaadjes plukken
  • De rode peper heel dun snijden
  • 100 g suiker laten caramaliseren 100 g cashewnootjes er doorheen roeren en snel storten op bakpapier. Laten uitharden en dan klein hakken. (beste is om dit met een vijzel te doen)
  • Maak een mayonaise met 20g yoghurt – sap van 1 citroen en 2 eiwitten als basis. Draai deze massa op in de mixer en voeg de kerrie olie rustig toe tot er een mayonaise dikte is verkregen. Voeg zout toe op smaak.
  • Leg alle ingrediënten in het blad en laat de gast/bezoek deze oprollen en eten.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Frunk. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *