Rode wijnsaus
De rode wijn en sjalot laten inkoken. Voeg jus de veau toe en breng de saus aan de kook.laat een tijdje op laag vuur trekken en zeef de saus en breng op smaaak met peper en zout.
Witlof
Snijd de blaadjes los van het lof en was zorgvuldig. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de witlof met toevoeging van peper, zout en suiker tot hij mooi gaar is.
Aardappelmouselinne
– Aardappelen ( kruimige ) 200 gr
– Roomboter gr
– Melk
Schil de aardappel 200 gr en was ze zorgvuldig. Snijd ze in even grote stukken en kook ze gaar in ruim water met zout. Schenk ze af en kook ze groog. Voeg de melk 0,4 dl en 10 gram roomboter toe en roer met een lepel tot een homogene massa. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Was de bospaddestoelen grondig als nodig anders niet . Dep ze droog en bak ze op hoog vuur in olijfolie tot al het vocht verdwenen is. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de hertfilet mooi rose en leg ze samen met de aardappelen en witlof op een voorverwarmd bord. Schenk de saus erover en garneer met de paddestoelen.