- Tongscharfilet
- Gevogelteboouillon
- olijfolie
- Risotto
- Safraan geweekt in gevogeltebouillon
- Olijfolie
- 1 gesnipperde sjalot
- 220 g rijst
- 6 1/2 dl gevogeltebouillon
- zout en versgemalen witte peper
Verhit olie in een diepe pan op een laag vuur. Doe er de sjalot in en fruit die circa 2 minuten bijna glazig. Schep er de rijst door tot de korrels rondom glazig zijn.
Schep er van de warme bouillon over tot de rijst net onder staat en de safraan laat het mengsel op een middelhoog vuur 5 tot 6 minuten zachtjes sudderen, waarbij u continu roert, tot de bouillon bijna opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst mooi beetgaar is breng op smaak.
Tongscharfilet op smaak brengen met peper en zout en op middelhoog vuur bakken in olijfolie aan een kant. Uit de pan nemen en warm houden. Blus de pan met de gevogelte bouillon en laat tot de helft inkoken, voeg een scheut olijolie toe en mix met de staafmixer tot een homogene saus. Zeef de saus en breng op smaak. Doe de safraanrisotto in een diep bord met de vis bovenop en laat de saus erover scheppen. Er kan nog parmezaanse kaas overheen of verse tuinkruiden.