Rotolo gevuld met spinazie, pompoen en ricotta

 

Ingrediënten

  • 1 pompoen van 1.5 kg 4 teentjes knoflook olijfolie
  • 250gr paddenstoelen 100 ml bouillon
  • 1kg spinazie 1 uitje nootmuskaat olijfolie
  • 500 ml passata
    knoflook
    tijm rozemarijn en laurier
  • 4 vellen grote lasagne vellen – gekookt en afgekoeld 100 gr ricotta
    100 gr picorino kaas geraspt

Bereidingswijze:

  • snij de pompoen doormidden en leg er de hele teentjes knoflook in. besprenkel het met olijfolie en sluit het op met aluminiumfolie.bak het in de oven voor 1.5 uur of totdat het zacht is, neem het uit de oven en laat afkoelen, prak het vruchtvlees met de knoflook tot een puree

● bak de paddenstoelen

● was de spinazie als deze nog niet gewassen is ● fruit het uitje in een grote pan glazig
● doe er nu spinazie erbij en plaats een dekselop de pan
● haal de deksel na 5 minuten eraf.kook het doortot de vocht verdampt is
● breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat

● bind de kruiden samen met een touwtje
● bak de knoflook goudbruin in een ruime pan met olijfolie
● giet er de passata erbij en doe er de kruiden in

● breng op smaak na 5 minuten sudderen en verwijder de kruiden

● leg de vellen pasta op het werkblad en verdeel er de pompoen en spinazie erover, rol ze nu op als een tapijt en snij ze in ronde plakken van 4 tot 5 cm hoog

● giet de passata in een bakblik die groot genoeg is voor alle rolletjes

● plaats de rolletjes er in met de gesneden kant omhoog

● bestrooi nu de geweekte paddenstoelen erover ● verdeel nu de ricotta en picorino
● bak in de oven voor 15 minuten op 200c tot het mooi bruin is
● neem uit de oven verdeel over warme borden

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Convives Voerendaal, Voorgerecht. Bookmark the permalink.