Pizzadeeg voor dunne pizzabodem

Ingrediënten: 6 personen

  • 750 gr bloem
    485 gr warm water
  • 4 gr gedroogde gist
  • scheutje olijfolie
    1 eetlepel zout
    1 eetlepel suiker

Bereiding:

  • meng de droge ingrediënten
  • giet er nu het water en olijfolie bij
  • meng tot een deeg
  • kneed het deeg voor 10 minuten en verdeel het in 8 stukken ca 200 gram en rol hier bolletjes van
  • laad de bolletjes afgedekt en met ruimte tussen elkaar rusten voor 20 tot 30 minuten

Zorg ervoor dat de pizza’s niet te veel met ingrediënten wordt belegd, zo weinig mogelijk! i.v.m temperatuur in de oven ca 300 graden, daardoor komt er te veel vocht in de oven. Je zou ook een pizzasteen in de oven kunnen leggen zodat de warmte van onderen beter verloopt.

Pizza beleggen met bijvoorbeeld de volgende ingrediënten

  • olijfolie
  • ui
  • verse chilipeper
  • varkenswang of pancetta of ansjovis
  • tomaten
  • pecorino
  • zout
  1. Maak de saus voor je pizza door de tomaten (goede kwaliteit tomaten uit blik) te pureren met een klein snufje zout.
  2. Snipper een kleine ui (of snij deze in ringen) en snij de verse chilipeper klein (zonder de zaadjes).
  3. Maak je pizzabodem en beleg deze met de tomatensaus.
  4. Leg daarop (rijkelijk belegd) een aantal plakken pancetta of anders
  5. Verdeel de ui en de chilipeper over je pizza.
  6. Bak je pizza zo kort en zo heet mogelijk in je (hout)oven. 300 graden.
  7. Als de pizza uit de oven komt rasp je er pecorino over, niet te zuinig!
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Convives Voerendaal, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *