Hert met bloemkool en aardappelen

Ingrediënten (6 personen)

  • 500 gr kruimige aardappelen geschild en grote gehalveerd
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • Takje rozemarijn fijn gehakt
  • olijfolie
  • Zout en bakpoeder
  • 1 bloemkool
    1 blikje cannellibonen
    25 gr geroosterde noten
    1⁄4 bosje basilicum
    1⁄4 bosje peterselie
    1 takje munt
    1⁄2 theelepel gedroogde oregano Geroosterde knoflook 1⁄2 bol Sap van 1⁄2 citroen
  • Boter
    porties hert
  • 5 eetlepels balsamico
    5 eetlepels port
    2 eetlepels tomaten puree of ketchup
  • 5 eetlepels fond
    1⁄2 eetlepel bruine suiker

 

Bereiding:

Breng het water aan het kook en doe een 1 eetlepel zout en 1 theelepel bakpoeder in het water kook de aardappelen gaar. Haal de aardappelen door een vergiet en laat even verdampen

● Bak de knoflook en de rozemarijn in ruim olijfolie tot het mooi bruin is en zeef dan de olie ( bewaar de olie en knoflook appart)

● Schud de aardappelen in een kom zodat ze iets bloemige randjes krijgen en bestrooi ze met zout,en giet de gekruide olijfolie er over

● Leg ze nu op een ovenschaal en zorg dat ze elkaar niet raken samen met de knoflook

● Bak voor 45 minuten op 220c draai ze na 20 minuten om en bak door tot ze heel knapperig zijn bestrooi ze met de gebakken rozemarijn/knoflook als ze uit de oven komen

● Kook de hele bloemkool voor 3 minuten en snij het daarna in 6-8 partjes vanuit het hart

● Doe de kruiden, noten en knoflook in een vijzel en stamp het fijn

● Meng er de bonen door en breng het op smaak met citroensap, zout en peper

● Wrijf de bloemkool in met olijfolie en zout grill het nu aan beide gesneden kanten

● Zorg dat de bonenpesto warm is en serveer het hiermee samen

● Bak de hert in boter en draai het om na 3-4 minuten ● Als het hert 2-3 minuten heeft gebakken na het omdraaien neem het dan uit de pan
● Bestrooi het vlees met zout en peper en laat verder rusten op een warme plaats

Saus

● Gebruik de pan waar het vlees in is gebakken en doe daar port en balsamico in en breng het tot het kookpunt

● Doe er vervolgens de tomatenpuree/ketchup erbij en de suiker en reduceer voor 5 minuten en doe er dan de fond bij

Maak nu de borden op

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Convives Voerendaal, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *