Ingrediënten (6 personen)
- 500 gr kruimige aardappelen geschild en grote gehalveerd
- 4 teentjes knoflook fijn gehakt
- Takje rozemarijn fijn gehakt
- olijfolie
- Zout en bakpoeder
- 1 bloemkool
1 blikje cannellibonen
25 gr geroosterde noten
1⁄4 bosje basilicum
1⁄4 bosje peterselie
1 takje munt
1⁄2 theelepel gedroogde oregano Geroosterde knoflook 1⁄2 bol Sap van 1⁄2 citroen - Boter
porties hert - 5 eetlepels balsamico
5 eetlepels port
2 eetlepels tomaten puree of ketchup - 5 eetlepels fond
1⁄2 eetlepel bruine suiker
Bereiding:
Breng het water aan het kook en doe een 1 eetlepel zout en 1 theelepel bakpoeder in het water kook de aardappelen gaar. Haal de aardappelen door een vergiet en laat even verdampen
● Bak de knoflook en de rozemarijn in ruim olijfolie tot het mooi bruin is en zeef dan de olie ( bewaar de olie en knoflook appart)
● Schud de aardappelen in een kom zodat ze iets bloemige randjes krijgen en bestrooi ze met zout,en giet de gekruide olijfolie er over
● Leg ze nu op een ovenschaal en zorg dat ze elkaar niet raken samen met de knoflook
● Bak voor 45 minuten op 220c draai ze na 20 minuten om en bak door tot ze heel knapperig zijn bestrooi ze met de gebakken rozemarijn/knoflook als ze uit de oven komen
● Kook de hele bloemkool voor 3 minuten en snij het daarna in 6-8 partjes vanuit het hart
● Doe de kruiden, noten en knoflook in een vijzel en stamp het fijn
● Meng er de bonen door en breng het op smaak met citroensap, zout en peper
● Wrijf de bloemkool in met olijfolie en zout grill het nu aan beide gesneden kanten
● Zorg dat de bonenpesto warm is en serveer het hiermee samen
● Bak de hert in boter en draai het om na 3-4 minuten ● Als het hert 2-3 minuten heeft gebakken na het omdraaien neem het dan uit de pan
● Bestrooi het vlees met zout en peper en laat verder rusten op een warme plaats
Saus
● Gebruik de pan waar het vlees in is gebakken en doe daar port en balsamico in en breng het tot het kookpunt
● Doe er vervolgens de tomatenpuree/ketchup erbij en de suiker en reduceer voor 5 minuten en doe er dan de fond bij
Maak nu de borden op