Tuille
- 280 gr suiker
- 70 gr bloem
- 125 gr sinaasappelsap
- 125 gr kastanje puree
- 70 gr zachte boter
Bereiding:
Mix de kastanje puree met het sinaasappelsap in de robot-coupe. Voeg bloem en suiker toe. Giet boter erbij.
Laat rusten in koeling
Smeer ronde tuille uit op silpat mat en bak af op 180 graden gedurende 7 minuten zonder ventilatie.
Chocolade truffels
- 500 gr pure chocolade
- 80 gr boter
- 500 gr room
- 60 gr alcohol (cognac)
Smelt de chocolade. Breng de room aan de kook. Voeg de boter en de chocolade toe.
Meng met cognac.
Laat opstijven in de koeling.
Knijp balletjes en paneer in pistache, kokos of cacao poeder.
Knapperige hazelnoot makarons
- 300 gr hele hazelnoten
- 300 gr suiker
- 1 theelepel vanille essence
- 1 theelepel kaneel
- 150 g eiwitten
Bovenstaande door drie delen als je maar ca 20 makarons gaat maken
Hak de hazelnoten grof. Meng alles met elkaar in een steel pan en verwarm al roerend tot minstens 65 graden.
Laat alles al roerend afkoelen. Kan ook in de koeling.
Schep met 2 lepels bergjes van maximaal 3 cm doorsnee op silpat matje.
Bak af op 180 graden gedurende 8 minuten.
Laat ze afkoelen op de werkbank en haal na het afkoelen van de silpat af.