Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 makreelfilets
- 300 gr haricotverts
- 8 kwarteleitjes
- 1 rode ui
- tempurameel
- 4 gezouten ansjovisfilets
- 100 gr mayonaise
- 30 gr crème fraîche
- olijfolie
- ½ sjalot, gesnipperd
- gemengde slasoorten
Verwijder met een mesje het vlies van de filets en snij de graat eruit.
Snij het rugstuk vd filet bij en hak het buikgedeelte samen met de restjes van het rugstuk tot tartaar.
Doe de gesnipperde sjalot erbij, een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet koud.
Blancheer de haricotverts beetgaar en schrik ze meteen koud in ijswater. Snij ze in gelijke stukjes van ongeveer ½ cm.
Hak de ansjovisfilets ragfijn en vermeng ze met de mayonaise en crème fraîche.
Maak de haricotverts aan met een beetje van de mayonaise en bewaar de rest.
Snij de rode ui in dunne gelijkmatige ringen. Maak het tempurameel aan met wat water en zout, haal de uienringen erdoor en frituur ze per stuk mooi krokant. Houd warm.
Breng water met een scheut azijn tegen de kook en pocheer de kwarteleitjes.
Gril de rugstukken kort en laat ze even garen in de oven(± 2 minuten)
Doe een laagje haricotvertssalade in een steker, verdeel er wat van de slasoorten over en leg aan 1 kant de gegrilde makreel. Maak van de tartaar een mooie quenelle en leg deze aan de andere kant. Leg de gepocheerde eitjes erbij en steek de uienringen ertussen. Maak af met de resterende mayonaise.