Tuille beslag

Ingrediënten Tuille beslag voor 8 personen

  • Boter 20 gr
  • bloem 25 gr
  • eiwit 30 gr
  • suiker 35 gr

Hulpmiddelen

bakplaat
vetvrijpapier

Voorbereiding

-oven voorverwarmen op 180 graden
-scheidt de eidooiers van het eiwit
-smelt de boter

Bereidingswijze

Klop de eiwitten schuimig, voeg de gezeefde bloem en suiker toe, en meng dit tot een glad geheel, voeg als laatste de boter toe.

doe wat bakpapier op een bakplaat en bestuif die met bloem.
doe met een eetlepel een beetje beslag op de plaat en smeer het met de bolle kant van de lepel uit tot een rondje, doe dit zo op ver de hele plaat en bak ze mooi goudbruin af in de oven.
Verwerk ze daarna snel tot de gewenste vorm want als ze niet heet meer zijn worden ze krokant en kan je ze niet meer in een vorm passen

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans. Bookmark the permalink.