Nieuw Zeelands Hertenfilet rode kool stamppot | paddenstoelencake | jus van porto

 

Cakeje van paddenstoel:

  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 120 gr gemengde paddenstoelen
  • 100 gr roomboter
  • ½ teentje knoflook
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

-Zorg dat de roomboter op kamer tempratuur is en  klop dit los in de mixer.

– doe hier het ei bij en klop dit luchtig

-Voeg dan pas de rest van de ingrediënten toe en klop dit kort.

-Bakmatjes beboteren en de massa hier in afvullen met een spuitzak.

– afbakken ca 20 min op 180 graden Celsius (controleren met een prikker )

Rodekool stamppot:

  • 600 gram rode kool
  • 200 gram rode wijn
  • 200 gram bouillon
  • 60 gram suiker
  • 15 gram zout
  •    2 appels
  • 1 kg aardappel
  • 100 gram room
  • 30 gram boter.

Bereidingswijze:

  • Snijd de rode kool fijn en gaar de rode kool in de wijn, bouillon, suiker, zout en appel gedurende 2 uur.
  • Kook de aardappel gaar met een beetje zout.
  • Giet de rode kool af en meng alles onder elkaar met 100 gram room en 30 gram boter.

Jus van port

  • 1  ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rode port
  • 400 gram kalfsfond
  • 30 gram suiker

Bereidingswijze:

-Snijd de ui en knoflook fijn en stoof dit kort aan. Blus af met de port en laat kort doorkoken. Voeg de kalfsfond toe met de suiker en breng op smaak met peper en zout.

Bind eventueel met roux.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Kasteeltje Eyckholt. Bookmark the permalink.