Parfait van speculaas walnoten crumble | koffiegel | caramel | mousse van witte chocolade

Parfait van speculaas

Ingrediënten:

  • 150 gram speculaas
  • 130 gram eigeel
  • 100 gram suiker
  • 50 gram vanille suiker
  • 100 gram appelsap
  • 3 blaadje gelatine
  • 400 gram slagroom lobbig geklopt
  • 2 el speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Speculaas crumbelen (niet te fijn)

Eigeel, suikers, appelsap au bain-marie opkloppen (warm) tot een dikke massa. Hier de geweekte gelatine in oplossen. Daarna de massa op ijswater koud kloppen.

Alles onder elkaar mengen en dit in gewenste vorm doen.

Walnoten crumble

  • 300 gram walnoten
  • 30 gram vanille suiker
  • 20 gram suiker

Bereidingswijze:

Maak een caramel van de suikers en voeg dan de walnoten toe. Laat deze op bakpapier afkoelen.

Crumble dit als het afgekoeld is in de magimix.

Caramel

  • 100 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 100 gram salgroom

Bereidingswijze :

Smelt de suiker tot caramel en voeg dan de boter en slagroom toe en laat even goed doorkoken.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Kasteeltje Eyckholt, Recepten per Restaurant. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *