Spaanse Mosselen

img_1215

  • 1 kilogram mosselen
  • 100 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 theelepel pikant gerookt paprikapoeder
  • Bladpeterselie gehakt
  • peper en zout

Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig af onder de koude kraan. Verhit een grote pan op het vuur en verhit een klein beetje olijfolie in de pan. Voeg de chorizo toe en bak dit knapperig. Voeg vervolgens de ui, knoflook, groene paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel ongeveer vijf minuutjes tot de ui zacht wordt. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen.

Doe de mosselen in de pan en leg de deksel op de pan. Stoof de mosselen tot alle schelpen zijn geopend. Schep de mosselen af en toe even om zodat de onderste boven komen liggen en alle mosselen de kans krijgen om zich te openen.

Serveer met de bladpeterselie in een diep bord.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Tapas. Bookmark the permalink.