Mousse van chocolade met aardbei en zoete tomaat

img_1185

Mousse:

Ingredienten:

  • 250 gr melk
  • 510 gr chocolade puur
  • 500 gr geslagen room

Verwarm de melk tot aan het kookpunt en voeg de chocolade toe. Meng deze massa met behulp van een garde tot een homogene massa. Laat deze massa afkoelen tot 40 graden. Voeg daarna de geslagen room toe en stort deze in vormen.

Zoete tomaat:

  • 750 gr tomaat
  • 200 gr suiker
  • 100 gr glucose

Plisseer de tomaten en verwijder de tomatenharten. Kook het tomaten vlees, suiker en glucose tot een chutney.

Aardbei:

  • Aardbei
  • Jus d’orange
  • Poedersuiker

Verwijder de kroontjes van de aarbeien. Marineer de aardbeien met poedersuiker en jus d’orange.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Inifini Valkenburg, Recepten per Restaurant. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *