Nasi tupeng kuning putih

Nasi tupeng kuning putih

Bovenstaande kan aangevuld worden met allerlei Indonesische gerechten.

Benodigdheden:                                                                                                                                       Rijst, kleefrijst, zout, kokosmelk, citroengras, limoen blaadjes geelwortel poeder Karton papier en/of bananen blad

Was de rijst en de kleefrijst (verhouding 1:1) goed schoon (3x) verdeel de rijst en de kleefrijst in 2 gelijke delen. Meng de rijst en de kleefrijst samen.                                                 Doe bij de eerste deel wat zout, geelwortel poeder en meng het goed zodat de rijst een mooie gele kleur krijgt. Doe wat limoen blaadjes en citroengras tussen de rijst. Begiet het met kokosmelk (1 vingerkoontje).en stoom het tot het gaar is.

Doe bij de tweede deel van de rijst wat zout en begiet het ook met kokosmelk (1 vingerkoontje) en stoom het tot gaar is. Maak van karton papieren/of bananenblad hoedjes.

Vul deze etage-gewijs met de rijst om en om (eerst de gele en dan de witte ). Druk het steeds goed aan tot het hoedje vol is.

Het uitserveren:

Voor verwarmde Pizza bord of soortgelijk bord.

Doe de met rijst gevulde kartonenpapier in het midden van het bord. Rangschik de gerechten erom heen. doe eventueel wat gesneden komkommer erbij.

Verwijder als laatste de kartonnen hoedje.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hoofdgerecht, Indonesisch, Surabaya Heerlen. Bookmark the permalink.