Gebakken coquilles, ingepakt in Livar Sjink met saffraan-mayonaise, zeekraal en waterkerssalade

IMG_1071

Ingrediënten:

  • 3 Coquilles pp
  • Heel dun gesneden spek bijv. Livar sjink
  • Boter

Coquilles

  • Leg de coquille met de bolle kant van de schelp in een doek
  • Snij met een mes de rand los tot die open komt
  • Snij langs de platte kant alles los tot de schelp helemaal open gaat
  • Haal de coquilles eruit
  • Spoel de coquilles schoon en dep droog met een schone doek
  • Rol deze in met Livar sjink, laat de bovenkant en onderkant van de coquille vrij.

Bereidingswijze:

  • Bak de coquilles op de kopse en onderkant goudbruin en geef daarna gaarheid in de oven

Saffraan mayonaise Ingrediënten:

  • 4 eierdooiers
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 4 dl zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Saffraan

Bereidingswijze:

  • Bak de saffraan heel kort op en voeg het citroensap toe, zet dit weg tot het op    kamertemperatuur is
  • Klop de dooiers los
  • Voeg de azijn en mosterd toe
  • Klop druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot een mooie dikke mayonaise
  • Voeg de saffraan toe, eventueel op smaak brengen met peper en zout

Waterkerssalade Ingrediënten: Of zeekraal met wat kleine sla

  • Waterkers (cresson)
  • Sjalotten
  • Olijfolie
  • Peper  Zout

Bereidingswijze:

  • Pluk en was de cresson
  • Snipper de sjalotten, meng dit met de olijfolie, zout en peper
  • Meng de sjalotten met cresson
  • Indien gebruik zeekraal dan heel even blancheren
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Haselderhof, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *