BAVAROIS VAN HAZELNOOT EN WITTE CHOCOLADE MET BEREIDINGEN VAN HAZELNOOT,WITTE CHOCOLADE EN KOFFIE

dessert roy

Bereidingen van:

  • Bavarois hazelnoot
  • witte chocolade mousse
  • hazelnoten chocolade biscuit
  • gelei koffie
  • botercreme
  • hazelnoten schuim

Chocolade mousse; 

  • 250 gram witte chocolade drups
  • 300 gram room
  • 3 eieren
  • 70 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • scheutje amaretto

werkwijze: room lobbig opslaan,chocolade smelten, eieren met suiker au bain marie luchtig en gaar kloppen, vervolgens in de kitchen aid deze massa koud kloppen, de eiermassa mengen met de gesmolten chocolade vervolgens de geslagen room eronder door spatelen en de gelatine ( opgelost in de amaretto ) toevoegen.

biscuit van hazelnoot en witte chocolade ;

  • 50 gram boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 160 gram hazelnoot
  • 4 eieren
  • 75 gram witte chocolade ( smelten )

werkwijze; boter,poedersuiker,hazelnoten en eieren glad draaien in de magi mix als laatste de gesmolten chocolade toevoegen . deze massa storten in een ingevette shaving dish en afbakken in de oven op 160 graden ongeveer 7 minuten, biscuit af laten koelen en uitsteken

bavarois van hazelnoot plus koffie gelei ;

  • 3 dl koffie
  • 350 gram room
  • 50 gram suiker
  • 175 gram witte chocolade monin
  • 1  eetlepel hazelnoot compound
  • 100 gram witte chocolade
  • 5  blaadjes gelatine

werkwijze : Verwarm 150 gram koffie samen met de suiker, 50 gram slagroom  en de monin los hier 3 blaadjes  gelatine in op zet deze massa koud weg. klop de room lobbig met de hazelnoot compound en meng deze met de afgekoelde koffie massa spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade eronder door, laat deze massa iets opstijven en stort deze in een steker met biscuit op de bodem en een cellofaan. laat de bavarois opstijven in de koeling en doe er vervolgens de gelei van koffie en witte chocolade op. zet terug in de koeling

gelei ;

150 gram koffie 75 gram witte chocolade monin 2 blaadjes gelatine

Schuim van hazelnoot /koffie;

  • 180 gram room
  • 200 gram eidooier
  • 100 ,100,100 gram monin witte chocolade,koffie,hazelnoot
  • 1 blaadje gelatine

werkwijze :  eidooier en room in een pan afwegen deze massa vervolgens garen op het inductie plaatje met behulp van de staafmixer tot 81 graden vervolgens koffie,chocolade en hazelnoot toevoegen en laten smelten, de gelatine toevoegen,massa door de fijne zeef halen en afvullen in een kidde met 2 patronen erop. kidde koud wegzetten ( deze massa moet een paar uurtjes opstijven)

Botercreme;

  • 150 gram roomboter
  • 80 gram room
  • 40 gram monin koffie
  • 80 gram suiker
  • 1 eetlepel hazelnoot compound
  • 300 gram witte chocolade

werkwijze; Boter wit kloppen,room,suiker,monin en de compound opkoken daar de witte chocolade onder door mengen vervolgen mengen met de geklopte boter vervolgens koud wegzetten om op te stijven

Spuit van de afgekoelde crème een beetje op de macaron ( klaar) en doe er nog een macaron op plakken ( 1 hele per persoon ) zet de makarons in de koeling om op te stijven

voorbereidingen klaar borden kunnen worden opgemaakt

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Grand cafe Neubourg. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *