Gemarineerde tonijn met soja, sesam, koriander en munt

  • 16 plakken tonijn
  • 4 korianderblaadjes
  • 4 muntblaadjes
  • 1 eetl sesamzaadjes
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 limoen, 8 eetl olijfolie
  • 4 eetl soja vinaigrette
  • 1 dl sojasaus
  • 3 dl maisolie
  • 1 knoflook teentje
  • sap 1 citroen
  • snufje suiker
  • peper
  • 1 eetl witte wijnazijn

Soja vermengen met de geplette knoflook. De olie in een keer toevoegen en op smaakbrengen met citroensap, witte wijn azijn en een snufje suiker. Peper toevoegen. Peper & zeezout
De tonijn in mooie gelijkvormige plakken (niet te dun) snijden. De tonijn marineren in een mengeling van zeezout, peper, enkele druppel sesamolie, limoensap, olijfolie,sojavinaigrette, grof gesneden koriander, muntblaadjes en sesamzaadjes.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Cor's receptenboekje. Bookmark the permalink.