Chocolade Souffle

Ingrediënten

Nagerecht voor 2 personen

  • 75 g pure chocolade
  • 1 ½ dl melk
  • 5 g maïzena
  • 10 g bloem
  • 2 eieren, gescheiden dooiers en eiwitten
  • 50 g suiker
  • 35 ml room
  • boter
  • (extra nodig 2 soufflé bakjes)

Bereidingswijze

Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen. Roer de eidooier met 50 g suiker los. Voeg de maïzena en de bloem toe.

Meng het chocolade mengsel met de eidooiers en laat het kort koken. Laat het mengsel afkoelen.

Bestrijk de soufflé bakjes met boter en bestrooi deze met 25 g suiker.

Klop de eiwitten op met de overige 25 g suiker tot deze wit en stevig is. Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en voeg hierna de eiwitten ook aan het mengsel toe.

Verwarm de oven voor op 190°C onder en boven warmte. Bak de soufflés in 18 minuten gaar.

Tip: Maak de oven tussendoor niet open want dan zakken de soufflés in elkaar.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Frans, Le Trois Seaux. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *