Ingredienten:
Tartaar:
- 550 gram Tonijn sushi kwaliteit
- 2 el Sesamzaad
- 2 stuks Banaansjalot
- Olijfolie
- Limoen
Bereidingswijze: Tonijn van onregelmatigheden ontdoen. Sjalotten fijnsnijden, tartaar snijden. Alles mengen en op smaak brengen,
Gelei:
- 100 gram suikerwater 1:1
- 50 gram water
- 35 gram ketjap
- 10 gram soya
- 5 gram sesamolie
- 2 gram agar
Bereidingswijze: Alle ingredienten opkoken en uitstorten op gastronorm dienblad. Daarna in de koeling op laten stijven.
Tapioca:
- 1 dl bouillon
- 1 blikje ansjovis
- 100 gram groene tapioca (zetmeel)
Bereidingswijze: Ansjovis in bouillon fijn blenderen. Tapioca in kokend water opzetten. Zeven bij voldoende dikte en dan als laatste met ansjovis bouillon gaar koken
Mayonaise wasabi:
- 6 dl maisolie
- 5 el azijn
- 4 eidooiers
- tabasco
- mosterd
- gembersiroop
- op smaak brengen met kikoman
Bereidingswijze: Dooiers met smaakstoffen mengen, daarna olie voorzichtig toevoegen.
Marshmallow:
- 2 dl water
- 2 dl gembersiroop
- 6 bl gelantine
- ½ citroen
Bereidingswijze:Water en gember mengen. 2dl gemberwater verwarmen, gelantine toevoegen en koud slaan in kenwood. De andere 2 dl in koeling/diepvries zetten. Wachten dat geheel goed is gebonden in de kenwood en iets omhoog komt. Bij juiste stand 2 dl gemberwater toevoegen van 0 gr. celsius. Citroensap toevoegen en uitstorten in bak. Daarna in koeling zetten.
Seam kletskop:
- 200 gram hazelnoot
- 200 gram pijnboompitten
- 100 gram maanzaad
- 100 gram sesamzaad.
- 6 gram melk
- 300 gram boter
- 300 gram suiker
- 100 gram glucose stroop
Bereidingswijze: Noten fijn cuteren, Melk,boter,suiker en glucose opkoken. Rest toevoegen. Dun uitrollen, Afbakken op 150 gr. Celsius. Daarna in koeling zetten.