Corvina met Dashi en nori

Dashi bouillon

  • 1L water
  • 15 gr bonito vlokken
  • 45gr kombu
  • 30gr mirin
  • 2,5gr zout
  • 2,5gr Dashi bouillon poeder
  • Sojasaus

Breng het water met de kombu aan de kook en schuim vervolgens af.

Doe de bonito vlokken er vervolgens bij en laat trekken op laag vuur voor één uur.

Zeef de bouillon uit en doe vervolgens alle overige ingrediënten erbij en maak de sojasaus op smaak.

Corvina

  • Corvina
  • 5gr Transglutaminase
  • 1 limoen rasp en sap
  • Sushi azijn
  • Zout

Maak de corvina schoon en doe de filets door de grove gehaktmolen.

Zorg dat onder het uiteinde van de gehaktmolen de kom van de kitchenaid staat.

Voeg naar smaak alle overige ingrediënten toe en laat draaien met de vlinder zodat alles gemengd is.

Doe de massa in een spuitzak en snij hem open zodat je ongeveer een gat hebt van 2 ½ cm aan het uiteinde.

Leg nu huishoudfolie op de werkbank en spuit worsten van ongeveer 30cm hierop naast elkaar

Rol ze vervolgens strak in en vries aan.

Nori crunch

  • Zeewier kroepoek
  • Zeewier poeder

Zet de frituur op de hoogste stand en leg een plateau met dubbelgevouwen papier klaar.

Wanner de frituur warm is doe je de kroepoekjes erin en haalt ze meteen eruit wanneer deze mooi gesouffleerd zijn.

Bestrooi ze met zeewierpoeder en laat afkoelen.

Vervolgens kan je ze pulsen in de Magimix tot een crunch (niet te fijn!!)

Crème van bergamot

  • 150gr bergamot coulis
  • 100gr water
  • 50gr suiker
  • 4gr agar
  • 1gr citras

Doe alles samen in een pan en breng al goed roerend met een garde aan de kook.

Stort vervolgens in een kom of bak en laat helemaal afkoelen in de koelkast.

Wanneer deze hard is geworden draai je hem op in de kleine kom van de Magimix tot dat er geen stukjes meer in zitten. Haal uit de kom met een pannenlikker en doe in een klein spuitzakje.

Radijs in zoet zuur

  • 5 radijsjes
  • 2 Blue skin radijs
  • 500gr natuurazijn
  • 500gr suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • Kruidnagel

Breng de azijn met suiker aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen. Doe vervolgens de laurier en kruidnagel erbij en laat helemaal afkoelen.

Snij van de radijs soorten dunne plakjes op de mandoline en steek ze vervolgens uit met een steekring van ongeveer 2cm doorsneden.

Leg de plakjes in de koude zoet/zuur voor ongeveer 5min.

Haal eruit en gebruik bij het gerecht.

Garneer het gerecht af met bonitoflakes, en takjes daikon cress.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Holsterhof, Voorgerecht. Bookmark the permalink.