Bombe van witte chocolade, meregues en frambozen

Ingrediënten:
12 mooie chocolade bombes
2 dl room met suiker opgeklopt
Eiwit staafjes
6 frambozen p.p.
Frambozen coulis

Bereidingswijze:
Chocolade bombes maken.
Room opkloppen met se suiker en in een spuitzak doen.
Op de bombe een klein bolletje spuiten en de staafjes eiwit erop dresseren
Frambozen op het bord met de coulis en dit geheel doorgeven.

Recept van parfait van witte chocolade:
350 gram witte couverture
3 eiwitten
50 gram suiker
7 dooiers
100 gram suiker
50 gram water
750 gram room
cake

Bereidingswijze:
Room half opkloppen, chocolade au bain marie smelten.
100 gram Suiker met 50 gram water opzetten tot 113°C
De dooiers en de eiwitten met 50 gram suiker opkloppen.
De kokende suiker siroop toevoegen, koudkloppen, chocolade erdoor en dan de room afvullen
en de uitgestoken cake erop in de chiller

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Manjefiek. Bookmark the permalink.