
Rode biet-pure chocolade mousse:
- 200 gr bietenpuree
- 100 gr bietensap
- 300 gr Madagaskar pure chocolade gesmolten
- 200 gr lobbige room
- 3 bl gelatine
Bereidingswijze:
- Week gelatine in koud water.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Verwarm de bietenpuree met het bietensap.
- Smelt de gelatine in het sap en giet bij de lauwe pure chocolade.
- Laat iets afkoelen (40 graden) en spatel rustig onder de room.
Vul gewenste vorm en vries in.
- Zwarte walnoot:
Snij de walnoot in plakjes.
Kleur licht bruinen in de oven van 180 graden gedurende 7 minuten, laat afkoelen en goud ` spuiten.
Praline:
- 210 gr slagroom
- 25 gr glucose
- 25 gr trimoline
- 100 gr melkchocolade
- 12.5 gr walnoot olie
- 20 gr praline
- 190 gr boter
Bereidingswijze:
- Meng de glucose, room, trimoline in de thermomix op stand 7 tot 45 graden.
- Voeg de chocolade, olie en praline toe.
- Spatel rustig de boter erdoor en meng tot mooie massa.
Crumble:
- 100 gr bloem
- 100 gr witte basterdsuiker
- 100 gr walnoot bloem (zelf maken, licht zeven)
- 40 gr cacao poeder
- 100 gr koude boter in blokjes
Bereidingswijze:
- Voor de walnoot bloem, mix de walnoten kort in de thermomix.
- Meng alles behalve de boter met de vlinder.
- Voeg de blokjes boter toe.
- Verkruimel het deeg op bakpapier.
- Bak af op 125 graden gedurende 30 minuten. Roer regelmatig door.
Brownie:
- 4 eieren
- 400 gr suiker
- 340 gr pure chocolade
- 225 gr boter
- 230 gr bakbloem
- 7 gr bakpoeder
Bereidingswijze:
- Klop de eieren met de suiker luchtig. Smelt de chocoladen met de boter.
- Meng de bloem met de eieren. Voeg rustig de chocoladen toe.
- Stort op ingevette bakplaat.
- Bak af op 160 graden 30 minuten.
- Laat afkoelen in de koeling uit de bak op een grilplaat met bakpapier.