Dessert: rode biet met pure chocolade en walnoot

Rode biet-pure chocolade mousse:

  • 200 gr bietenpuree
  • 100 gr bietensap
  • 300 gr Madagaskar pure chocolade gesmolten
  • 200 gr lobbige room
  • 3 bl gelatine

Bereidingswijze:

  • Week gelatine in koud water.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verwarm de bietenpuree met het bietensap.
  • Smelt de gelatine in het sap en giet bij de lauwe pure chocolade.
  • Laat iets afkoelen (40 graden) en spatel rustig onder de room.

Vul gewenste vorm en vries in.

  • Zwarte walnoot:

                Snij de walnoot in plakjes.

Kleur licht bruinen in de oven van 180 graden gedurende 7 minuten, laat afkoelen en goud `      spuiten.

Praline:

  • 210 gr slagroom
  • 25 gr glucose
  • 25 gr trimoline
  • 100 gr melkchocolade
  • 12.5 gr walnoot olie
  • 20 gr praline
  • 190 gr boter

Bereidingswijze:

  • Meng de glucose, room, trimoline in de thermomix op stand 7 tot 45 graden.
  • Voeg de chocolade, olie en praline toe.
  • Spatel rustig de boter erdoor en meng tot mooie massa.

Crumble:

  • 100 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr walnoot bloem (zelf maken, licht zeven)
  • 40 gr cacao poeder
  • 100 gr koude boter in blokjes

Bereidingswijze:

  • Voor de walnoot bloem, mix de walnoten kort in de thermomix.
  • Meng alles behalve de boter met de vlinder.
  • Voeg de blokjes boter toe.
  • Verkruimel het deeg op bakpapier.
  • Bak af op 125 graden gedurende 30 minuten. Roer regelmatig door.

Brownie:

  • 4 eieren
  • 400 gr suiker
  • 340 gr pure chocolade
  • 225 gr boter
  • 230 gr bakbloem
  • 7 gr bakpoeder

Bereidingswijze:

  • Klop de eieren met de suiker luchtig. Smelt de chocoladen met de boter.
  • Meng de bloem met de eieren. Voeg rustig de chocoladen toe.
  • Stort op ingevette bakplaat.
  • Bak af op 160 graden 30 minuten.
  • Laat afkoelen in de koeling uit de bak op een grilplaat met bakpapier.
Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Het Gerecht. Bookmark the permalink.