Oesters gepocheerd met ponzu, rettich en komkommer

Ingredienten:

  • 2 personen
  • 6 oesters
  • grof zeezout (optioneel)
  • Ponzusaus 45 ml ponzu,
  • 1 theelepel yuzu
  • 2,5 cm daikon radijs
  • ½ komkommer

Rasp de komkommer en zet apart in een kleine kom.

Schil de daikon en rasp fijn. Zet opzij in een kleine kom.

Doe wat yuzu en ponzu in een kleine serveerschaal en meng goed.

Maak op een serveerschaal 6 hopen grof zeezout voor het nestelen van elke oester.

Verwarm de oven voor op 160°. Leg de oesters op een ovenschaal met de hole zijden naar beneden om de sappen vast te houden. Dek af en grill tot de oesters beginnen te openen, ongeveer 4-5 minuten. Houd er rekening mee dat de kooktijd afhangt van de sterkte van de oven en de grootte van de oesters.

Gebruik een tang, haal elke geopende oester van de grill zodra de schaal open springt (zelfs een beetje open).

Om de oesters te openen leg je één oester tussen een opgevouwen keukendoek. Open de schaal en houd de holle kant naar beneden. Snijd met een oestermes de verbonden spieren tussen de schelpen. Gooi de bovenste schil en de resterende pekel weg (het zou te zout zijn om met ponzu te eten). Zorg dat er geen gruis achterblijft en plaats deze op de schaal. Herhaal met de rest van de oesters.

Serveren

Geraspte daikon en geraspte komkommer op de oesters; en tenslotte giet Yuzu Ponzu over de oesters.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Le Trois Seaux, Voorgerecht. Bookmark the permalink.