Rouleau van scharrel kip

Ingrediënten:

1 kg  kippendijen zonder bot

2 takjes dragon (fijn gesneden)

2 el gemengde noten

Truffel salsa

2 el room

1 eiwit

4 grote kipfilets

300 gr gesneden gedroogde ham

Farce

Verwijder het vel en vet van de kippendijen en snijd de kippendijen in stukjes. Pluk de munt en dragon. Splits het ei en maal het eiwit samen met de kipstukjes en room fijn in de keukenmachine. Meng de noten, truffelsalsa  en de geplukte dragon  erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de farce in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Rouleau

Leg de kipfilet op plasticfolie en snijd in horizontale weg in tweeën. Leg hier een laagje folie overheen en sla de kipfilet plat met een bijltje of de onderkant van een pan. Verwijder de bovenste laag folie. Leg de ham in de lengte op aluminiumfolie en leg daarop de plat geslagen kipfilet. Spuit een rechte baan farce over de lengte van de kipfilet. Rol het folie op door de zijkanten rond te draaien tot een rechte en strakke rouleau. Druk de folie aan beide kant goed dicht. Verwarm de oven voor op 160 graden en gaar de rouleau in circa 20 minuten.

Geplette aardappel

100 g aardappel pp (roseval)

Verse kruiden (gehakt)

20 gr roomboter

Peper, zout, nootmuskaat

Schil de aardappelen en snijd in vieren. Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout.

Giet de aardappelen af en laat een beetje afkoelen.

Meng de gehakte kruiden en boter erdoor. Laat de aardappel vrij grof. Breng op smaak  met zout, peper en een beetje zout.

Boontjes

Maak de boontjes schoon. Breng een ruime pan water aan de kook met een beetje zout.

Kook de peulvruchten beetgaar. Spoel ze koud als je ze later opwarmt. Verwarm met een beetje boter en breng op smaak met zout en peper.

Truffelsaus

2 dl kalfsjus

2 dl room

2 el truffelsalsa

Koude boter of alles binder

Breng de jus, room en truffelsalsa aan de kook. Laat een beetje inkoken. Bind de saus met koude boter of allesbinder.

Ham-crumble

Heuvellandham of parma-, of seranoham

Gefrituurde uitjes

Zet de oven op 150 graden. Leg de plakjes ham op bakpapier.

Zet de ham ca 20 minuten in de oven.

Als e mooi droog en krokant gebakken zijn haal je e uit de oven en laat afkoelen.

Pureer samen met de uitjes fijn en strooi over het bord.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Frans, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.