Pijnboompitten taartjes

Harde wenerdeeg

    0.5 ei

    1 vanillestokje

    150 g bloem

    100 g boter

    50 g suiker

Vulling

    100 g suiker

    100 g honing

    1 mespuntje zout

    120 ml room

    1 ei

    1 eidooier

    180 g pijnboompitten

Harde wenerdeeg

Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, het vanillemerg, de suiker en de helft van het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Verwarm suiker, honing en zout tot de suiker is opgelost. Roer tot een egale massa en laat circa 30 minuten afkoelen. Roer room, ei en eidooier erdoor. Schenk de vulling op de taartbodem. Verdeel de pijnboompitten erover en bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar. (klein taartjes 20-30 minuten)

Mascarpone roomijs

250 gr mascarpone

65 gr poedersuiker

140 ml volle melk

1 vanillestokje , gespleten

2 eieren

Verwarm de melk tot het kookpunt , neem van het vuur en laat het gespleten vanillestokje ( zaadjes uitschrapen en toevoegen aan de melk ) een halfuurtje in de melk trekken en laat afkoelen. Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker tot een dik romig mengsel , en klop het eiwit tot sneeuw.

Meng de mascarponeroom met de vanillemelk en spatel het stijfgeklopte eiwit door dit mengsel .

Draai nu het beslag tot ijs in de ijsmachine.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Angie, Dessert. Bookmark the permalink.