Gemarineerde Skrei(schelvis) met tonka bonen mayonaise

Gemarineerde skrei of schelvis

Ingrediënten:

  • 30 x30 gram skrei medaillons
  • 1 dl olijfolie (extra vergine)
  • 1 dl sushi azijn
  • 2 stuks limoen (rasp en sap
  • Fijn zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Meng de olie met de sushi azijn en de limoen
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Strijk a la minute de benodigde skrei medaillons in met de marinade en laat even intrekken
  • Rooster kort met de gasbrander af
  • Breng op smaak met zout en peper

Rilettes van skrei

Ingrediënten:

  • 1 kg kabeljauw zonder graat
  • 300 gram mayonaise
  • 225 gram yoghurt
  • 115 gram olijfolie
  • Limoensap en rasp
  • 3 eetlepels kervel (fijngesneden)
  • Peper uit de molen
  • Fijn zeezout

Bereiding:

  • Leg de skrei op een bakplaat met siliconenmatje
  • Besprenkel de skrei met extra vergine olijfolie en peper en zout
  • Gaar de skrei in de oven van 80 graden in ongeveer 15 minuten
  • Laat de skrei goed afkoelen en pluk de vis
  • Roer de mayonaise op met de yoghurt, olie en limoen
  • Meng met de fijn geplukte vis, de fijngesneden kervel en breng op smaak
  • Bewaar de rilettes gekoeld tot gebruik

Komkommer zoet zuur

Ingrediënten:

  • 2 stuks komkommer
  • 1 dl sushi azijn
  • Fijn zeezout en peper

Bereiding:

  • Neem 1 komkommer en boor en 90 knikkers uit (afhankelijk van aantal pers. bij 12 pers 3 per persoon)
  • Schil de andere komkommer en snijd in 30 plakjes van 1 cm dik
  • Steek de komkommer met een kleine ronde steker uit
  • Meng de sushi azijn met zout en peper
  • Trek beide komkommer structuren apart vacuüm met de sushi azijn

Avocado

  • 3 stuks avocado (2 av 12p)
  • 75 gram room (50 gr voor 12 pers)
  • 1,5 dl citroensap (voor 12 pers 1 citroen)
  • 1,5 eetlepel sushi azijn
  • Fijn zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil
  • Blender het avocado vlees met de room, citroen en azijn glad
  • Breng op smaak en wrijf door een zeef
  • Bewaar gekoeld in een spuitzak

Tonka boon mayonaise

Ingrediënten:

  • 2 stuks tonka bonen
  • 50 gram ei
  • 30 gram Dijon mosterd
  • 300 gram zonnebloemolie
  • 10 gram sherry azijn
  • 10 gram rode wijnazijn
  • Fijn zeezout

Bereiding:

  • Rasp de tonka boon met de fijnste rasp fijn
  • Blender samen met het ei, beide azijn soorten en mosterd glad
  • Monteer druppelsgewijs de olie eronder tot een mayonaise
  • Breng op smaak met zout

Kroepoek van inktvis

Ingrediënten:

  • 15 stuks kroepoek van inktvis

Bereiding:

  • Frituur de kroepoek in hete olie van 180 graden tot deze opzwelt
  • Bak ze krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Bewaar ze goed afgedekt tot gebruik

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Nieuw Ehrenstein, Tussengerecht, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *