Arroz negro met inktvis( voor 4 personen)

Voor de rijst:

300 gram rijst, 4 zakjes inktvisinkt, 1 liter Bouillon (vis of gevogelte ), 1 grote vleestomaat, 1 ui, fijngesneden, 2 knoflooktenen, fijngesneden, handjevol peterselie, gesneden, olijfolie, peper en zout

Verwarm de visbouillon tegen de kook aan en houd warm.

Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees tot je alleen het vel overhoud waarbij je de pulp opvangt.

Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin op een zacht vuur 5 minuten de ui tot hij glazig geworden is. Voeg hieraan de fijngesneden knoflook toe en bak 4 minuten mee. Giet de tomatenpulp erbij en bak nog 5 minuten mee, roer regelmatig alles goed om, tot de tomaat zijn vocht verloren heeft.

Bestrooi met een eetlepel gehakte peterselie, roer de inkt erdoor bak al roerend 2 minuten om op een zacht vuur. Doe de rijst erbij en roer alles zodanig om dat de rijst onder de inkt zit. Schenk de warme bouillon erbij, breng aan de kook en laat daarna op een zacht vuur 18 minuten koken tot de rijst gaar is. Check en roer regelmatig alles om. Als de rijst te droog wordt schenk er dan wat water bij.

Laat de rijst 5 minuten rusten. Breng op smaak met peper en zout,

In de oven gegaarde inktvis

1 kg inktvis, Olijfolie, Peper en zeezout, Knoflook, Medina kruidenmix

Snijd de inktvis in lange smalle repen, en leg in een braadslee. Marineer de inktvis met de Olijfolie, kruiden en knoflook. Plaats in de oven 130 graden voor 30 minuten.

Serveer de rijst in een quenelle met de fijne inktvis er boven op.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Le Trois Seaux, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *