Wilde eend/cantharel/aardappel bligni/rode biet/bloemkool

Wilde eend:

Trek de filets sous vide en gaar 1 uur op 62 graden in de au bain-marie. Bak voor het doorgeven aan en geef een korte tik in de oven. Kruid met grof zout en peper.

Bligni met hazelnoot

  • 300 gr aardappelpuree
  • 120 gr eiwit
  • 100 gr bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr gehakte hazelnoten

 Meng alles m.b.v de meiter in de kitchen aid. Breng op smaak met peper en zout. Bak in olie.

Rode biet gel

  • 600 gr rode bieten sap
  • 6 gr agar         
  • 6 gr zout

Breng alles aan de kook en stort in bak. Draai glad in thermomix.

Rode biet Schijfjes:

            Snij gekookte rode biet in schijfjes en steek uit.

Bloemkool kerrie crème:

Stoof de bloemkool met de kerrie aan en blus met half room, half water. Kook gaar en zeef. Draai glad in thermomix met mespuntje xantana. Breng op smaak met zout.

Bloemkool roosjes:                  

Snij roosjes van de bloemkool en steam 5 minuten. Koel af in koud water.

Saus met vlierbessen

  • 450 gr wilde eenden fond
  • 250 rode wijn
  • 250 rode biet sap
  • 120 gr vlierbessen
  • 6 jeneverbes
  • 2 kruidnagel
  • 3 bl laurier

 Breng alles aan de kook. Laat inkoken tot gewenste dikte. Mix en breng op smaak

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Het Gerecht, Hoofdgerecht. Bookmark the permalink.