Dorade, sjalot, komkommer, mosterd.

Ingredienten:

  • Doradefilets
  • 500 ml appelsap
  • 100 g mosterdzaad
  • 2 komkommers
  • 1 kg sjalotten
  • tijm
  • boter
  • 100 g suiker
  • 200 ml azijn
  • 500 g melousuitjes
  • 50 ml room

De komkommer snijden we in kleine blokjes. Kook de azijn met suiker en laat dit afkoelen. Leg de komkommer in de zoetzuur.

We snijden de sjalotjes fijn en stoven deze in de boter tot ze goud kleuren. We voegen wat tijmblaadjes toe en blussen af met de azijn. Laat het inkoken tot een dikke massa.

Rooster de melousuitjes af in de oven voor 7 minuten 180C en laat deze afkoken. We snijden ze door midden en halen de schelpjes eruit.

We bakken de dorade aan op de huid.

Kook de mosterdzaad af in het appelsap.

Meng de room met de mosterdzaadjes.

Maak een rondje van de sjalottencompote met de komkommer. Leg de Dorade op de compote en leg de melousuitjes eromheen. De mosterddressing gaat in alle halve uitjes.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Frunk, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *