Pompoensoep met truffel en ganzenlever

  • 2 kg pompoenvlees
  • 1/2 bos kervel
  • 300 gr ganzenlever
  • 30 gr truffelolie
  • 20 gr sesamzaadjes even roosteren in de oven
  • 400 gr room
  • 3 l bouillon
  • 4 uien
  • 60 gr boter

Leg de foie in de diepvries

Breng de bouillon aan de kook.

Snij de ui en de pompoen grof.

Smelt de boter in een pan en stoof er de ui in.

Voeg de pompoen toe.

Blus af met de hete bouillon.

Laat 20 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn.

Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.

Snij de foie in fijne brunoise.

Verdeel de foie met sesamzaad en gehakte kervel in de soeptassen.

Giet de soep erover en garneer met truffelolie.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Amuse, Hof den Draeck, Voorgerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *