Gerookte forel met slaatje van appel en wortel geserveerd met een kokos limoen dressing

Krokante aardappel brunoise:

  • 400 gr kruimige aardappels
  • 100 gr zonnebloem olie
  • 50 gr boter
  • Snij de aardappel in brunoise van 1 cm. Spoel ze af en dep droog

Verhit de olie met de boter. Bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten.

Giet ze af en breng op smaak met grof zout.

Slaatje:

  • 4 granny smith appelen
  • 1  limoen (sap)
  • 2 gele wortel
  • 2 paarse wortel
  • 3 oranje wortel
  • 1 bos waterkers

Snij de appel in julienne en besprenkel met het citroensap.

Snij de wortels in fijne julienne en steam kort

Snij de waterkers grof

Meng alles onder elkaar met de hazelnoten.

Dressing:

  • 1 rode chili peper
  • 80 gr bruine suiker
  • 200 gr kokosmelk
  • 1 limoen sap en rasp

Meng alles tot een dressing

forel:

  • 1 kg gerookte forelfilet

Snij lange rechthoek van de filet zorg dat de restjes bewaard blijven voor de crème

Lak met ketjap manis en zet in alto shame

forelcrème:

  • 150 gr gerookte forel
  • 150 gr room (lobig)
  • 150 gr melk
  • 2 bl gelatine

Week gelatine in koud water

Kook de makreel in de melk gaar en laat trekken.

Mix glad met de gelatine en zeef

Laat wat afkoelen en meng met de lobbige room.

Hazelnoten crunch:

  •  100 gr hazelnoten

Rooster de noten in de oven goudbruin en hak ze grof.

Garnituur:

  • 2 bakje affila
  • Waterkers
  • Paarse wortel ringen (zoet-zuur)

Dresseren:

Doe het slaatje in een steker op het midden van het bord.

Leg hierover de fijne forel

Spuit 3 dotten forel crème eromheen en 1 op de forel

Leg hier tussen de krokante aardappel

Leg op de dot crème een wortel ring

Garneer met takje waterkers en affila.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Hof den Draeck, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *