Krokante aardappel brunoise:
- 400 gr kruimige aardappels
- 100 gr zonnebloem olie
- 50 gr boter
- Snij de aardappel in brunoise van 1 cm. Spoel ze af en dep droog
Verhit de olie met de boter. Bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten.
Giet ze af en breng op smaak met grof zout.
Slaatje:
- 4 granny smith appelen
- 1 limoen (sap)
- 2 gele wortel
- 2 paarse wortel
- 3 oranje wortel
- 1 bos waterkers
Snij de appel in julienne en besprenkel met het citroensap.
Snij de wortels in fijne julienne en steam kort
Snij de waterkers grof
Meng alles onder elkaar met de hazelnoten.
Dressing:
- 1 rode chili peper
- 80 gr bruine suiker
- 200 gr kokosmelk
- 1 limoen sap en rasp
Meng alles tot een dressing
forel:
- 1 kg gerookte forelfilet
Snij lange rechthoek van de filet zorg dat de restjes bewaard blijven voor de crème
Lak met ketjap manis en zet in alto shame
forelcrème:
- 150 gr gerookte forel
- 150 gr room (lobig)
- 150 gr melk
- 2 bl gelatine
Week gelatine in koud water
Kook de makreel in de melk gaar en laat trekken.
Mix glad met de gelatine en zeef
Laat wat afkoelen en meng met de lobbige room.
Hazelnoten crunch:
- 100 gr hazelnoten
Rooster de noten in de oven goudbruin en hak ze grof.
Garnituur:
- 2 bakje affila
- Waterkers
- Paarse wortel ringen (zoet-zuur)
Dresseren:
Doe het slaatje in een steker op het midden van het bord.
Leg hierover de fijne forel
Spuit 3 dotten forel crème eromheen en 1 op de forel
Leg hier tussen de krokante aardappel
Leg op de dot crème een wortel ring
Garneer met takje waterkers en affila.