Chocolade/bosvruchtenmousse met frambozenparfait

Ingrediënten voor 4 personen:

Chocolademousse:

  • 150 gr bosvruchtencoulis
  • 90 gr slagroom
  • 75 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt
  • 325 gr chocolade
  • 350 gr lobbige room
  • 3 eetlepels cabernet sauvignon azijn

Frambozenparfait:

  • 150 gr eidooier
  • 350 gr slagroom, lobbig
  • 200 gr suiker
  • 250 gr frambozencoulis
  • 1 bakjes frambozen
  • 1 bakje bramen
  • ½ bakje blauwe bessen

Mousse:

Verwarm de bosvruchtencoulis met de slagroom, suiker en azijn. Neem de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.

Smelt de chocolade au bain Marie en giet de bosvruchten massa in 3 keer erbij en vermeng. Laat afkoelen tot ± 45°C en spatel de lobbige room er beetje voor beetje doorheen. Vul dan af en vormen en vries in.

Parfait:

Klop de dooiers met suiker schuimig en stevig. Breng de frambozencoulis aan de kook en voeg deze aan de massa toe. Klop koud en spatel de lobbige room erdoor. Vul af in kopjes of vormpjes en vries in.

Haal de chocolade mousse uit de vriezer en los ze uit de vorm.

Leg ze op het bord en laat enkele minuten ontdooien. Garneer met de bosvruchten. Zet de parfait erbij en serveer.

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Dessert, Silvesters Sittard. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *