Zeebaars en coquilles met kerrie, krokante groentjes en een frisse salade

Verschillende groentjes:

  • 3 bospeen
  • 1 gele wortel
  • 1 paarse wortel
  • witlof
  • radijs
  • komkommer
  • Frisee sla ½ krop
  • Rucola
  • Veldsla
  • Kerrie ca 10 gram of op gevoel
  • Scheutje gembersiroop
  • Mayonaise
  • Olie Hoijblanca
  • ½ gesnipperd uitje

Bereiding:

Portioneer de zeebaars op 80 gr en haal het spiertje van de coquille.

Zet de kerrie op met de ui en een beetje olie zodat het net niet onder staat. Laat dit op laag vuur voorzichtig even myoteren. Blus dit af met gembersiroop

Haal dit van het vuur en verdeel over 2 kommen

Bij deel 1 voeg je mayonaise toe tot dat het een gele kerriemayonaise wordt, proef dit af met een beetje zout en evt. een scheutje gembersiroop

Bij deel 2 voeg je wat hoijblanca olijfolie en een beetje zout en peper. (hier gaan we de groentjes in marineren)

Schil de wortels  en snijd dit zo dun mogelijk in plakjes en reepjes op de snij machine.

Snijd de radijs ook zo dun mogelijk op de snij machine.

Snijd de komkommer over de lengte in 2 en snijd ook deze in dunne plakjes op de snij machine.

Snijd de komkommer plakjes in dunne sliertjes met een mes.

Was de sla soorten.

Opmaak naar eigen idee, bijvoorbeeld eerst de slasoorten (gebruik wat van de marinade) etc. etc.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Kasteeltje Eyckholt, Voorgerecht. Bookmark the permalink.