Ravioli gevuld met gamba’s, shiitake en rozemarijn botersaus

Ingrediënten:

  • 1 Gamba per persoon
  • 3 shiitake per persoon
  • Rozemarijn
  • Water
  • Citroensap
  • Boter
  • Peper en zout
  • Parmazaanse kaas

Raviolideeg:

  • 400 gr. Bloem
  • 100 gr. Eidooiers
  • 2 eieren
  • 30 cc olie
  • Theelepel zout
  • 50 gr. Water

Alle ingrediënten voor het ravioli deeg samenvoegen en goed kneden, afdekken met een theedoek en 15 minuten laten rusten.

Snijd de gamba’s in blokjes en bak deze in hete olijfolie kort aan, daarna op een zeef gooien en uit laten lekken.

Bak de shiitake aan in olijfolie en gooi deze ook op een zeef om uit te laten lekken.

Meng de shiitake met de gamba’s en breng deze op smaak met peper en zout.

Draai nu de pasta door de pasta machine in dunne plakken en steek deze uit met een steker van 8 cm. Vul deze met het mengsel van de coquilles en de shiitake. Plak de ravioli aan de uiteinden dicht met water. Pocheer deze in heet water met zout en olie gedurende 5 minuten.

Haal ze uit het water en leg ze op een doek.

Saus:

2 dl water opzetten en goed op smaak brengen met peper en zout en een takje rozemarijn erin laten trekken. Dit opmonteren met boter en over de hele ravioli napperen. (niet te veel)

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in Kasteeltje Eyckholt, Tussengerecht. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *